måndag 28 april 2008

Drivbänk på altanen




Nu börjar det krypa i odlarfingrarna! I drivbänken kommer det förhoppningsvis börja växa sockerärtor, tomater, koriander, basilika, oregano, timjan, dill och persilja. Nu när det har varit så härligt vårväder får bänken stå ute mot husväggen. Barnen har odlat smultron och sockerärtor i små planteringskrukor som fortfarande står inne. Visst är det härligt att våren äntligen kommit! Alla träd har börjat knoppa och det dröjer inte länge nu innan äppelträden blommar.


Jag har alltid gillat växter och blommor och det är först nu som jag känner att det här är en alldeles särskild kärlek. Min dröm är att skapa en lummig, härlig, lantlig trädgård med gröna, vita, rosa, blålila och silvriga toner. Rosor är ett måste tillsammans med lavendel, stäppsalvia, nävor, murklockor, lammöron, humle... Vi ska även sätta en vit syrénhäck och ngr äppelträd, en björnbärsbuske, ngr hallonbuskar och lite annat som är gott både för öga och gom! I slutet av maj ska jag följa med vänner till Zetas handelsträdgård för att få inspiration och tips - det ska bli hur härligt som helst - och så har de ju så fina utekrukor och annat som gör "det lilla extra" till trädgården. Återkommer med bilder.


Idag väntar jag på en grindleverans. Vi har beställt en kryssgrind "Rosenhäll" från Skånska Grindar - den är hur fin som helst. Bilder kommer! Vi har tusen projekt på gång... grovplanera trädgård, bygga staket, göra en lekstuga, ett växthus gjort av gamla fina fönster byggt på tegelstensmur står också på önskelistan. Vi får se vad vi hinner med - men som sagt drömmar sägs vara bra!


Ha det gott i vårvärmen! Kram Karin

Min rosbild

Hej alla! Vill börja med att säga att fotot jag lånat är från http://www.fotoakuten.se/ i väntan på att jag kan ta egna bilder på vår trädgårds växande rosor.

Som ni förstår är jag nybörjare i bloggvärlden. Så småningom är nog både sidan och förhoppningsvis vår trädgård i lite bättre skick! Hoppas att ni har lite tålamod och kanske kan ge ett och annat tips på vägen!

Bilder och nya inlägg är på gång!

Tack för att du tittade in till mig - nästa gång har jag lite mer att visa.

Kram Karin