söndag 27 juli 2008

Besök och lek i trädgården!



Vi har fått besök av 2 st igelkottsungar som har sitt bo hos grannen. De är jättesöta och nyfikna - inte alls rädda. Barnen tycker det är spännande och har koll på att de mår bra. Visst är de bedårande!

Tänk - det behövs inte så mycket för barnen egentligen för att ha kul. Upptäcksfärd och lek i trädgården går alldeles utmärkt till vår stora glädje! Tjejerna har byggt hinder och lekt häst flera dagar i sträck. Klippt gräs fungerar som hö, cyklar som olika hästar och så springer de runt själva och har hopptävlingar. Jättekul att se! Filip har lekt med kompisar som gärna springer omkring med vattengevär och sprutar ner ALLA i deras närhet - hur kul som helst! Så att vara hemma på semestern är himla skönt. Nu känner jag att alla "måsten" släpps och det är OK att bara vara...

Hoppas ni alla får en skön vecka! Vackra vädret verkar hålla i sig så det gäller att NJUTA! Kram Karin

tisdag 22 juli 2008

Hallon i mängder!






I dagarna har vi frossat i nyplockade hallon, röda vinbär, bigaråer och rädisor. Det mesta har vi fått plocka i grannens trädgård, så det enda som är av egen odling är rädisorna... men ändå! Vilken lyx att kunna hämta färska bär och grönsaker i trädgården... mmmm.

Har köpt Leilas nya bok "A piece of cake" - den är så härlig med mängder av läckra recept på allt smaskigt man kan tänka sig ihop med saft och kaffe. Kanske tar vi en tur till skogen och plockar lite blåbär och går hem och bakar "New York blueberry cheesecake"...

Nu har värmen äntligen kommit igen. Imorgon åker vi till stugan och badar! Kram Karin

måndag 21 juli 2008

Juli, fantastiska juli!






Juli förknippar man med semester, ledighet, sommar, sol, bad, chill, grill.... Nu har det ju inte riktigt varit så... MEN ur trädgårdssynpunkt kan jag ju se att gräset är grönt, rabatterna blommar fantastiskt och ogräs går att dra bort lätt som en plätt. (Ja, jag vet, jag har ju faktiskt varit i Spanien i 10 dgr med sol och värme så då är det väl lätt att skriva det här;-)

Visar lite bilder från vår trädgård nu i juli månad. Alla växter har växt fantastiskt bra, många har slagit ut i full blom, några är på gång med späda knoppar. Trädgården är vacker och med tanke på att vi startade i våras känner jag mig helnöjd!

'Diamond Border' rosorna är min stora överraskning - 2 buskar har växt enormt och blommar jättefint med massor vita blommor som doftar underbart! Hela tiden växer nya skott och knoppar efter blomning. En ros att rekommendera om man gillar den vita sorten.

'Queen Elisabeth' har äntligen börjat blomma med rosa, stora blommor som bleknar efter ett tag. Rosen är fortfarande rätt ynklig med få knoppar, men blommorna kompenserar det hela som är jättefina!

Rosenmalvan har skjutit upp i höjden med mängder av rosa, söta blommor.

Trädgårdsnävan blommar konstant med blå blommor och börjar breda ut sig mer och mer.

Lammöronen har etablerat sig och verkar trivas fint.

På gång är även vit blodnäva, brudslöja, rosenstav och jättevallmo. Det blir nog blomning nästa år. På onsdag lovas det visst lite värme igen... hoppas, hoppas - då blir det strandläge med bad och picknick! Kram Karin

onsdag 16 juli 2008

Medelhavsvärme!






Kan inte hålla mig... måste bara visa lite bilder från vår semestertripp till Spanien! I 10 dgr har vi varit i sol och värme - helt fantastiskt skönt. Medelhavet var ljummet, likaså poolen i området vi bodde. Optimal sommar - det enda man gick i var bikini och på sin höjd linne och kjol... Såå skönt! Jag tror inte att jag har kännt denna värme på flera år, så det gjorde gott för kropp och själ.

Har inte varit så flitig med kameran på växtfronten, men tog ngr bilder på fantastiska olivträd, hibiskus och vyer över medelhavet. I området vi bodde växte helt enorma hibiskusbuskar i blandade färger som djupt röd, klargul och ljust orange. Urfina!

Nu är vi hemma igen - det är alltid skönt att komma hem - lite brunbrända och nöjda med resan! Nu har vi ngr dagar hemma i lugn o ro innan jobb drar igång. Vår trädgård mår bra - många växter har slagit ut i blom och jag ska ta lite foton och visa en annan dag.

Nu får vi hoppas på lite varmare väder här hemma. Tänk vad skönt att kunna få sitta ute och äta, dricka lite vin och dra ut på sommaren länge, länge...;-) Kram Karin

fredag 4 juli 2008

Barnens land





Visar idag lite bilder på barnens land! Här växer smultron, hallon, rabarber, tomater, ärtor, rädisor, vita blåklint, vit vallmo och malva så det knakar. Än så länge finns inte så mkt ätbart men om ngr veckor kan nog barnen äta lite av varje! Det känns så härligt att ha ett litet trädgårdsland där man kan plocka vad man gillar. Barnen är supernöjda och kollar varje dag - finns det ngt att äta?!
Nu tar jag lite ledigt från bloggandet. Både jag och datorn ska få vila - ibland behöver man komma ifrån mobiltelefoner, datorer, TV... Det ska bli så skönt att umgås med familjen och ha det bra nu under semestern. Så ha en trevlig sommar! Välkommen tillbaka i augusti - då har jag laddat kameraminnet fullt med bilder på platser vi besökt och även från vår trädgård. Kram Karin

onsdag 2 juli 2008

Vita rosor i blom






Nu har mina vita rosor börjat slå ut i blom och de är fantastiska! Jag behöver dock lite hjälp på traven då jag tydligt ser att mina 3 'Diamond Border' inte liknar varandra. 2 är lika som på de två översta bilderna, den 3:e liknar mer 'Mme Hardy' blommorna, med tätare, krusiga kronblad. Vad är det för sort? Någon som vet? Den doftar inget speciellt - men som sagt rosen är nyplanterad för året och håller på att etablera sig. Knopparna är lite mer knubbiga än de andra två som jag tror är 'Diamond Border'.

De sista fotona är tagna på 'Mme Hardy' som doftar underbart! Jag är nöjd med mina rosor - de har växt bra och ser alla friska ut. Kan det bli en bättre första säsong;-) / Karin

Saga!





Finns det något sötare än kattungar?! Idag har vi träffat 3 st helt bedårande ungar och den svarta ska bli vår! Vi tror att det är en hona och hon ska få heta Saga. Filip, Ellen och Agnes var helt lyriska över att få hålla, klappa och gosa med kattungarna. Mamman och pappan är bondkatter, mamman är lite spräcklig, svart och gul, pappan är beige med en vit nos. Ungarna är helfärgade, lite tigerrandiga; en ljust beige, en lite mörkare rödbeige och vår Saga som är svart.

Kattungarna är 3 veckor så det dröjer lite innan Saga får komma hem till oss. På vingliga ben gick de på upptäcksfärd på mattes altan idag - hur sött som helst! Saga är minst i skaran och hennes nuvarande ägare berättade att kattmamman håller fast Saga längst fram vid sig när det är matdags, bara för att de andra inte ska skuffa bort henne! Det är som om hon vet att Saga behöver få lite extra. Gulligt.

Vi ska hälsa på dem igen snart och ta lite fler bilder. Jag är ingen stjärna på att ta foton... men här kommer några. (Min kamera är för svår för mig.. det liksom fotar inte när man trycker utan ca 2-3 sek efter... ni förstår att oftast har motivet hunnit iväg och bilden blir inte alls som man tänkt sig. Ska köpa en bättre kamera som jag förstår mig på!;-)

Ha det gott i sommarvärmen som äntligen återfunnit sig - hoppas den håller i sig! Kram Karin