torsdag 25 september 2008

Rosenstav och zinklyktor





Nu är jag här igen... Passade på att fota lite senast jag var ute i trädgården och nästa vecka tar jag och familjen semester på härliga Mallis!

Vill visa en rolig blomma jag planterade i våras; lila rosenstav. Den gör sig fin mot lyktorna i zink tycker jag och tillsammans med praktmalvan bildas ljuvliga färger.

Idag har vi varit en tur i skogen barnen och jag. Helt fantastiskt skönt och fint! Träden är så vackra och det är underbart att andas in frisk skogsluft. Vi hade med oss filt, varm choklad och bullar. Mysigt!

Hoppas sköna höstvädret håller i sig - ha det bra alla! Kram Karin

onsdag 24 september 2008

Trädgården idag!







Här ser ni hur slänten mot grannen ser ut idag. Lite annorlunda mot när vi startade i april i år... Tänk vad fartblind man blir. Ibland ser man allt som ska göras istället för vad som faktiskt är gjort! Nu tänker jag nöja mig för i år och försöka njuta lite av alla vackra blommor och färger!
Det är kul att se lite resultat! Många plantor var väldigt små i början och de har växt enormt bara på några månader! Kantnepetan köpte jag på nätet hos Odla.nu och plantorna var pyttesmå när de kom. Nu ser man att när de växer ihop kommer de att bilda en mjuk lummig rabattkant.
Jag har medvetet lämnat lite utrymme upptill i rabatten för att se hur allt växer ihop. Den tomma ytan kommer att ersättas med rosen och marktäckaren 'The Fairy' - den ljust rosa varianten. Tyvärr är blomsalvian ettårig så jag får ersätta den med en perenn växt nästa år. Lavendel, stäppsalvia eller blå isop kanske det blir... Stjärnflockan däremot är perenn och breder ut sig mer och mer - toppen!
Den vita malörten och jättedaggkåporna är klara favoriter! De breder ut sig och bidrar till kontrast och lummighet. Det är vackert att se daggdropparna på bladen - de bildar som små pärlor och smyckar bladen i sig.
Rosen på bilden är en 'New Dawn'. Den får ljust rosa blommor och doftar fantastiskt! En klar favorit. Det enda är att den kan bli lite "skräpig", den tappar lätt kronbladen. Det är en klätterros men jag låter den breda ut sig som en buske/marktäckare.
Tack för värmande kommentarer! Som alltid blir jag lika glad! Kram Karin

måndag 22 september 2008

Höstfint ute!






I helgen har jag varit lite flitig i trädgården. Det är så skönt att vara ute och jobba riktigt ordentligt! Mina två tjejer har hjälpt till som också gillar trädgårdsarbete. Ellen har luckrat upp jord och dragit bort ogräs, Agnes har släpat på jordkokor och stenar. Sedan har vi planterat mängder med lökar; snödroppar, kungsängsliljor - både vita och plommonfärgade, vita narcisser, rosa, vita och nästan svarta tulpaner, alliumlökar... ja - listan är lång och mycket gropar blev det! Ska bli spännande och se vad som kommer upp till våren!

Vi tog även en sväng till Blomstertorget i Linköping. Där finns nu mängder av fina höstblommor, vi kom hem med rosa ljung, ljust rosa cyklamen, bollkryss och silvriga klängväxter som bryter av fint mot allt rosa. Alla växter är nu planterade i zinkbalja och flätade pilkorgar. Jättesnyggt tycker vi!
Ha en skön höstvecka! Kram Karin

tisdag 16 september 2008

Saga är en Tiger!



För ca 3 veckor sedan fick vi en ny alldeles underbar liten familjemedlem! Det visade sig att vår lille katt är en kille och han heter Tiger eller "Tigge" till vardags. Han är sååå söt och snäll - en riktigt liten kelgris. Han vill gärna vara med oss och älskar att bli klappad. Det är så kul för han gillar verkligen att leka och busa med barnen. Ofta lägger han sig i Agnes dockvagn och har inget emot att Agens kör omkring med honom! Så sött!

Tigge ska få gå ut och in som han vill är det tänkt. Vi har tränat varje dag och nu kan jag släppa ut honom korta stunder utan att jag är med. Ropar jag kommer han skuttandes!

Nu är det dags för stora höststädningen i trädgården. Ska klippa gräs någon dag när det inte regnar... Det har blivit en halv meter högt känns det som... Återkommer med lite trädgårdsbilder! Kram Karin

måndag 8 september 2008

Mys till stundande höstkvällar...



Hej igen! Kan inte vänta på vår dator som är lite vassare än den här som barnen har och spelar spel på... Vi har inget fotoprogram på den här så det kan bli hur som helst. Kan säga att jag har LÄNGTAT efter att se hur ni alla har det. Idag ska jag sätta mig en stund och hälsa på och få lite inspiration:-)

Var på IKEA idag och hittade en stor, fin bricka i nysilver look. Jättefin att ha ljus på. Sagt o gjort, brickan kom med hem med ett gäng mörkt bruna blockljus i olika storlekar. Väl hemma var jag ju bara tvungen att fixa lite!

Jag gillar hösten. Det är så mysigt att tända ljus, lägga fram plädar och varma fårskinn i soffan. Även ute är det så härlig luft och så gillar jag när träden skiftar färg och löven blir alldeles röda.

Nu ett tag har jag inte varit så flitig i trädgården. Det har regnat och regnat och allt ser bara visset ut. Hoppas på lite bättre väder i helgen. Är lite sugen på att göra höstfint ute med!

Kram Karin