lördag 18 oktober 2008

Trolsk stämning...




För ett tag sedan åkte barnen och jag tillsammans med kompisar iväg till en liten sjö som ligger i närheten av där vi bor. Hit åker vi ibland på sommaren för att bada men på hösten är det mysigt att åka dit för att grilla korv och leka. Det finns en gångstig runt sjön och naturen här är otroligt vacker! Just den här dagen låg en fin dimma över sjön som skapade en minst sagt trolsk stämning. Barnen gillar att åka hit - det finns så många bra gömställen och klätterträd:-)

Tack för alla fina kommentarer!
Kram Karin

lördag 11 oktober 2008

Höststäd i trädgården





Hej svejs! Nu börjar trädgårdsenergin tryta... Det känns som om den sista "städningen" i trädgården inför vintern är ytterst aktuell. I helgen ska vi klippa gräset och göda med näring. Löven ska krattas ihop och läggas i högar runt rosor och andra vinterkänsliga växter. Har läst att vissa rosor ska kupas med jord, löv och granris för att klara vintern. Det blir en tur till skogen för att ta hem granris. Vi plockar även med oss mossa för höstpyssel. Mosshjärtan och mossbollar är fint att lägga i utekrukorna. Billigt och enkelt.

Har inte varit så flitig med kameran... Visar ngr bilder från altanen som jag tog för ett tag sedan. Våra vita pelargoner står fortfarande ute. Även att det har varit kallt har de klarat sig rätt bra. Mina rosa mårbacka står inne och jag ska försöka få dem att övervintra. Kanske jag tar sticklingar till våren för att se om det funkar att driva upp nya?!

Önskar er alla en riktigt skön hösthelg! Kram Karin

söndag 5 oktober 2008

September






Visar lite fler trädgårdsbilder från september månad. Lavendeln och 'Clair' rosorna har tagit sig fint på framsidan. Vår trädgårds baksida har blivit en trädgård om man jämför med hur det såg ut i april i år. I barnens land hittade jag en mörkt röd vallmo som är jättefin!! Jag frösådde endast vita jättevallmo så den röda blev en glad överraskning! Örtagården börjar sakta byta till höstskrud. Den blå isopen är fortfarande jättefin!

Idag är det inneläge med tänd brasa och mys med barnen! Ute är det ruggigt, grått, blåsigt och regnigt... Vi ska nu ta fram "Den försvunna diamanten" och se vem som vinner... :-) Ha det gott! Kram Karin