söndag 22 februari 2009

Det går mot ljusare tider!




Det känns som om våren äntligen är på intågande. Dagarna blir längre, det är ljusare ute och allt blir lite lättare igen!

Veckans sportlov har varit jätteskönt! Vi har passat på att åka pulka och skridskor i massor. Det är så härligt att se ungarna alldeles rödmosiga om kinder och full av liv och rörelse! Att raca i backen med stjärtlapp ger ett gott skratt - och öm bak:)

Har idag tagit tag i mina mårbacka pelargoner som väntat på att få vakna till. Klippte ner "moderplantorna" och tog många fina sticklingar som ska få åka ner i ny härlig jord. Har köpt ett helt gäng lerkrukor så nu är det bara att ge sig ut och köpa pelargonjord. Tänk vad härligt om det här lyckas! Då kommer det blomma fullt med ljust rosa pelargoner lite varstans på altanen och i köket. Mårbacka är min absoluta sommarfavorit!

Ha en fortsatt skön helg! Kram Karin

måndag 2 februari 2009

Köpenhamn!






Oj, tiden går och man hinner hälften av allt man skulle vilja...:) Vi var ju i Köpenhamn för en månad sedan och nu kommer inlägget. Vad säger man om härliga fina Köpenhamn?! En mysig storstad med många vackra byggnader, mysiga små torg och bra shopping. Nyhavn är ju speciellt mysigt.. Så fint! Hit ska man åka på sommaren och sitta vid en uteservering och bara njuta av atmosfären...

Tog inte så många bilder som jag tänkt. Vi bodde på ett jättemysigt hotell "Axel Hotel Guldsmeden" som ligger nära centralstationen. Fina rum, mysig innergård och härlig ekologisk frukostbuffé! Kan verkligen rekommendera att bo här när man åker till Köpenhamn!

Ja, på trädgårdsfronten är det fortfarande rätt lugnt. Det är snart dags att inhandla nya lerkrukor att plantera Mårbacka sticklingar i. Ska bli kul att se hur de tar sig.

Ha det gott! Kram Karin