söndag 15 juni 2008

Silverpäron

Nu är de planterade, mina efterlängtade Silverpäron! De är så fina, jag fullkomligt älskar den silvriga tonen på bladverket. Jag får nog ändra min trädgårdsplanering lite grann, det lutar åt lantlig trädgård med Medelhavs touch.

Första planteringen har kompletterats med 2 lammöron och 6 st ljust rosa nävor; jungfrunävor -de är jättesöta och kommer att breda ut sig som mjuka mattor. Rabatten gör sig inte så fin på kort som i verkligheten, men stäppsalvians mörka violetta ton kontra lammöronens silvriga mjuka blad och nävornas rosa och blå toner är riktigt vackert.

Örtagården växer till sig och blir riktigt fin också. Kanelbasilikan och den franska dragonen har börjat växa. Oreganon kan snart planteras ut i rabatten. Kryddsalvian får fina violetta små blommor och luktärten börjar skjuta upp i höjden. Det är riktigt härligt att se!

Mina rosor knoppar för fullt och jag är så lycklig! Visar här 'Diamond Border' i knopp. Ett tag hade jag lite problem med bladlöss, men jag har plockat bort dom varje dag och sprutat på såpvatten - nu har dom minskat. Idag har alla rosor fått näring och extra vatten - alla ser friska ut.
Visar även en bild på stjärnflockan som blommar så fantastiskt! Ska köpa fler ex nästa år - jag tycker de är så fina!

Tack för att du tittade in och välkommen igen! Kram Karin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag har en fråga om Silverpäron.
Vi har fått förslaget att sätta ett Silverpäronträd i trädgården och jag undrar om man kan äta päronen som växer, eller om det bara är prydnadspäron.
Vet du?

Tack på förhand.
Marie

Violas Trädgård sa...

Hej Marie!
Vet inte om du fått mitt svar - försöker här! Päronen är endast för prydnad. De är inte goda att äta. Kolla även vilken zon du bor i. Enl. handelsträdgården jag köpte dem i klarar de upp till zon 3. Annars är de fantastiska! Jag tycker dem är jättesnygga!
Lycka till - Karin

Anonym sa...

Hej!

Ny här och kollade på din blogg.. Jag ska anlägga en örtträdgård ( i liten, liten skala) och sökte på det på nätet... Då poppade din blogg upp... TREVLIGT! Jag jobbar med inredning och är ny på det här med trädgård.. Så- jag kommer definitivt att kolla in här med (o)jämna mellanrum! Du verkar få det jättefint =)