onsdag 24 september 2008

Trädgården idag!







Här ser ni hur slänten mot grannen ser ut idag. Lite annorlunda mot när vi startade i april i år... Tänk vad fartblind man blir. Ibland ser man allt som ska göras istället för vad som faktiskt är gjort! Nu tänker jag nöja mig för i år och försöka njuta lite av alla vackra blommor och färger!
Det är kul att se lite resultat! Många plantor var väldigt små i början och de har växt enormt bara på några månader! Kantnepetan köpte jag på nätet hos Odla.nu och plantorna var pyttesmå när de kom. Nu ser man att när de växer ihop kommer de att bilda en mjuk lummig rabattkant.
Jag har medvetet lämnat lite utrymme upptill i rabatten för att se hur allt växer ihop. Den tomma ytan kommer att ersättas med rosen och marktäckaren 'The Fairy' - den ljust rosa varianten. Tyvärr är blomsalvian ettårig så jag får ersätta den med en perenn växt nästa år. Lavendel, stäppsalvia eller blå isop kanske det blir... Stjärnflockan däremot är perenn och breder ut sig mer och mer - toppen!
Den vita malörten och jättedaggkåporna är klara favoriter! De breder ut sig och bidrar till kontrast och lummighet. Det är vackert att se daggdropparna på bladen - de bildar som små pärlor och smyckar bladen i sig.
Rosen på bilden är en 'New Dawn'. Den får ljust rosa blommor och doftar fantastiskt! En klar favorit. Det enda är att den kan bli lite "skräpig", den tappar lätt kronbladen. Det är en klätterros men jag låter den breda ut sig som en buske/marktäckare.
Tack för värmande kommentarer! Som alltid blir jag lika glad! Kram Karin

Inga kommentarer: